Today.ua

У Білому домі зробили заяву про виділення 61 млрд доларів Україні

Варварські ракетні удари по українській енергетиці посилили риторику у США про надання Україні військової та фінансової допомоги. Білий дім виступив із жорсткою заявою щодо Конгресу з вимогою прийняти нарешті відповідний закон.

Прессекретар Ради нацбезпеки США Едрієнн Вотсон заявила, що бомбардування, які зазнають українські міста та об'єкти критичної інфраструктури, "є жахливим нагадуванням про зусилля Володимира Путіна зламати дух українського народу і занурити його у темряву".

Представник Білого дому наголосила на необхідності негайного виділення Україні 61 млрд доларів військової та фінансової допомоги, які будуть, зокрема, витрачені на посилення ППО країни.

"Потреба України є невідкладною, і ми не можемо дозволити собі подальших затримок", - заявила Едрієнн Вотсон.

Напередодні виборів президента Росії Кремль ухвалив рішення обмежити обстріл енергетичної інфраструктури України, побоюючись, що західні країни відмовлять йому у легітимності у разі критичних наслідків для мирних громадян.

Однак відразу після виборів, накопичивши за цей час достатню кількість ракет, Путін повернувся до улюбленої тактики терору цивільного населення.

Зимовою паузою скористався і спікер Палати представників США Майк Джонсон, який за будь-яких приводів не ставив законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на голосування.

Зараз необхідність нових засобів ППО очевидна у США всім і є велика ймовірність, що законопроєкт буде проголосований у нижній палаті американського парламенту одразу після великодніх канікул.

Нагадаємо, що напередодні президент України Володимир Зеленський назвав кількість систем Patriot, які дозволять закрити українське небо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ