Today.ua

Путін запропонував США заморозити війну в Україні, - Reuters

З’явилася інформація про бажання російського диктатора Володимира Путіна заморозити війну в Україні. Він виступив із відповідною пропозицією до США. Деталі оприлюднило міжнародне агентство Reuters.

За ексклюзивними даними відомого британського видання, у Кремлі запропонували заморозити військові дії та зафіксувати території на нинішніх кордонах. При цьому РФ не має наміру відмовлятися від окупованих регіонів.

Як повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела в Росії, у США відмовилися обговорювати пропозицію Володимира Путіна. Наголошено, що у 2023 році російський президент публічно, а також через посередників дав зрозуміти американській стороні про можливість припинити бойові дії в Україні.

"Путін пропонував заморозити конфлікт на нинішньому рівні і не бажав поступатися будь-якої частини української території, контрольованої Росією. У Кремлі вважали це найкращим шляхом до якогось миру... Контакти з американцями ні до чого не привели", - повідомили журналісти.

Інше джерело в Росії уточнило, що у США відмовилися розглядати пропозицію РФ, якщо в обговоренні не братиме участі Україна. Тому ситуація з американцями "розвалилася".

При цьому інформатор агентства підкреслив, що про офіційні контакти Москви і Вашингтона щодо "українського питання" не йдеться. Однак у США не збираються вести жодних обговорень війни в Україні та її інтересів без безпосередньої участі Києва.

Reuters уточнює, що Білий дім, Кремль, ЦРУ та Держдепартамент відмовилися дати коментарі. 

Нагадаємо, що масштабна допомога США Україні затримується через суперечки, що виникли у Сенаті. Проте наша влада сподівається, що підтримка, зокрема фінансова, від партнерів незабаром надійде.

Раніше в США заявили про критичну ситуацію у ЗСУ: на передовій критично не вистачає зброї та бійців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ