Today.ua

ПУМБ оштрафували на 11 млн грн: НБУ виявив порушення у трьох великих банках

НБУ виявив серйозні порушення у роботі трьох великих банків та шістнадцяти небанківських фінансових установ. ПУМБ оштрафували майже на 11 млн грн.

Національний банк України вжив заходів впливу до організацій через виявлені порушення у сфері фінансового моніторингу та валютного законодавства. Про це повідомили у прес-службі регулятора.

ПУМБ оштрафували у 10,85 млн грн за неналежне виконання ризик-орієнтованого підходу, неякісні перевірки клієнтів, порушення при переказі грошей, невикористання типологічних досліджень та відсутність онлайн-моніторингу інформації про платників переказів.

Конкорд Банк, в якого відкликали банківську ліцензію та ліквідували з 1 серпня, оштрафували на 400 тис. грн. Однією з причин стала відсутність інформації про ініціаторів грошових переказів та одержувачів.

Кристалбанк отримав 51 тис. грн штрафу за невикористання ризик-орієнтованого підходу.

Крупні суми штрафних санкцій накладені на небанківські фінансові установи:

Ще дві організації - "Вілліс полська С.А" та - "Фінансовий світ" - отримали письмові попередження.

Які установи очікують на перевірку НБУ

НБУ кінця року перевірить роботу ще двох банків: Банк ¾ та А-Банк. Це будуть виїзні перевірки з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог санкційного та валютного законодавства.

Найближчим часом перевірки заплановані у державній "Укрпошті", страховій компанії "Арсенал Страхування", фінкомпанії "Ево" та "Манівео швидка фінансова допомога".

Нагадаємо, що планові виїзні перевірки відновилися з 29 червня 2023 року після скасування карантину через пандемію COVID-19.

Раніше повідомлялося, що клієнтам ліквідованого Конкорду Банку заблокували рахунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ