Today.ua

ПриватБанк роз'яснив українцям, як зняти арешт з пенсійних карт

ПриватБанк заарештовує рахунки українців, які з різних причин стають боржниками по комунальним послугам. Одна з пенсіонерок на сторінці фінустанови у соцмережах поскаржилася, що банк заарештував її пенсійну картку, і вона залишилася без засобів для існування.

"Я заблокована через комунальний борг. Це моя пенсія по інвалідності та ЗП мінімальна. Мій син воює, захищає мирний сон тих, хто зараз блокує матерям соціальні картки. Це геноцид", - обурилася українка.

У ПриватБанку на коментар відповіли, що арешти рахунків проводяться згідно із законодавством України, починаючи з 6 травня 2023 року. Громадяни можуть продовжувати користуватися певною сумою з картки доти, доки не погасять борги, або поки виконавча служба не винесе рішення про зняття арешту.

"Якщо на картку накладено арешт, ви можете протягом одного календарного місяця здійснювати видаткові операції з певного рахунку на суму в межах двох розмірів мінімальної заробітної плати, а також сплачувати податки, збори. Для цього вам необхідно звернутися до органу, який наклав арешт, та написати заяву для визначення такого рахунку", - відповіли пенсіонерці у ПриватБанку.

За законом клієнтам з арештованими рахунками дозволено щомісяця користуватися сумою у розмірі двох мінімальних зарплат (13 400 грн) за умови, що клієнт звернеться до виконавця і той у свою чергу відправить до банку постанову на зняття арешту на цю суму.

Раніше повідомлялося, що ПриватБанк почав виплачувати українцям допомогу від міжнародної організації CARE.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ