Today.ua

ПриватБанк блокує картки за зняття готівки українцям за кордоном

ПриватБанк блокує карти деяких клієнтів за зняття готівки за кордоном. Свої скарги українці розміщують на сайті Мінфіну. У фінустанові повідомили, чому так відбувається.

Так, одна із клієнток ПриватБанку, яка тимчасово проживає в Польщі, і змушена періодично знімати готівку з картки, щоб платити за житло, розповіла, що банк заблокував їй рахунок. Після чергового зняття готівки в банкоматі їй надійшло повідомлення від банку, що "картку заблоковано на зняття готівки за кордоном".

Щоб розблокувати рахунок, клієнтці потрібно пройти спеціальну процедуру: сфотографуватися з карткою на спеціальній інтернет-сторінці. Однак виявилось, що пройти цю процедуру не так просто. Тепер жінка боїться залишитися без засобів для існування за кордоном.

"Ось уже тиждень (7!!! раз) я намагаюся задовольнити своїм фото банківських робітників. Щоразу відповідь або "не видно номер картки", або "фото поганої якості". І ніякої альтернативної процедури мені не пропонують. Невже незрозуміло, що я не можу покращити якість фото камери на телефоні? Все, що залежало від мене (наприклад, підібрати освітлення) я зробила. Чи потрібно мені купувати новий телефон спеціально під цю процедуру?", - написала жінка у відгуку.

У відповідь на скаргу в ПриватБанку пояснили, що мають бути впевнені, що кошти знімає саме власник картки, тому просять підтвердити операцію, зробивши фото з цією карткою за спеціальним посиланням.

"Обробка фото займає всього кілька хвилин. Після успішної перевірки фото, вам буде відправлено повідомлення від банку про результат перевірки та можливість користуватися карткою. Дякуємо за розуміння", - додали в банку.

Раніше повідомлялося, як зняти гроші з картки monobank у банкоматі ПриватБанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ