Today.ua

Пригожин знову очолить “вагнерівців“ і відправиться з ними на фронт

Пригожин взявся очолити рештки приватної військової компанії Вагнер, яку очолював загиблий Євген Пригожин. Йдеться про Павла Пригожина - 25-річного сина загиблого "вагнерівського" ватажка.

Про це повідомляють деякі російські джерела, посилаючись начебто на слова самого Пригожина-молодшого.

"Я взяв на себе командування ПВК Вагнер, і незабаром бійці Вагнера повернуться до зони СВО і продовжать винищувати нацистів (під нацистами, очевидно, він має на увазі нас, українців, - авт.)! Крім мене немає кому продовжувати справу мого батька", - заявив 25-річний нащадок путінського кухаря.

Так це насправді чи ні – покаже час. Але подейкують, що більшість "вагнерівців" схвально ставляться до кандидатури пригожинського нащадка на чолі свого війська.

Водночас у Кремля є свої висуванці на роль ватажка у цій "зграї".

Після загибелі керівника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина один із найдієздатніших військових підрозділів росіян залишився без керма і вітрил. Частина "вагнерівців" примкнула до інших військових підрозділів, а хтось ледь не автостопом подався в "гарячі точки", яких завжди, на жаль, вистачає на карті планети.

Кажуть, що кілька днів тому Путін викликав до себе колишнього командувача штабу Вагнера Андрія Трошева, який нині знайшов собі роботу в російському Міноборони. І той начебто погодився взятись за формування "добровольчих загонів" із решток "вагнерівців", які будуть відправлені на фронт.

Втім, у кулуарах російської влади подейкують, що 25-річний Павло Пригожин не є самостійним гравцем у цій заплутаній партій. Начебто на нього має великий вплив Михайло Ватанін, який очолює службу безпеки ПВК Вагнер.

Тим часом, сам Пригожин-молодший ще й погрожує потенційним убивцям свого батька.

"Журитись і сумувати більше немає часу, але винних у смерті мого батька буде покарано! У своєму каналі я опублікував усі аргументовані докази у всіх подробицях, заходьте, мені є що вам показати", - пригрозив пригожинський нащадок.

Водночас також ходять чутки, що вагнерівці, яких номінально очолить Пригожин, перейдуть у підпорядкування Росгвардії як самостійний бойовий підрозділ. Начебто на це є згода голови Росгвардії Віктора Золотова.

Інше провагнерівське джерело стверджувало 30 вересня, що голова Росгвардії Віктор Золотов розглядає можливість дозволити елементам групи "Вагнера" приєднатися до Росгвардії в якості окремого підрозділу. Так вони уникнуть підпорядкування Міноборони, яким керує пригожинський "улюбленець" оленевод Сергій Шойгу.

Втім, як там буде далі, невідомо. Для нас, українців, звісно, було би краще, щоб вагнерівці на фронт не повертались. Бо хто б там і що не казав, а бойового досвіду їм не позичати. А отже, вони можуть становити певну загрозу для наступу ЗСУ.

Нагадаємо, Буданов зробив важливу заяву стосовно осіннього контрнаступу 3СУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ