Today.ua

Податок на город в Україні: хто звільнений від сплати до кінця 2023 року

Податок на город в Україні зобов'язані сплачувати фермери та власники земельних ділянок. Проте є винятки для деяких категорій громадян. Нагадаємо, хто звільняється від сплати земельного податку до кінця 2023 року.

Так, першими звільняються від сплати податку власники ділянок, які знаходяться на територіях, де ведуться активні бойові дії, на тимчасово окупованих територіях та тих, що забруднені вибухонебезпечними предметами або перебувають у консервації.

Їхні власники та орендарі до кінця 2023 року можуть не сплачувати мінімальне податкове зобов'язання, єдиний податок 4-ї групи та плату за землю, адже такі ділянки непридатні для використання аграріями.

Які терміни звільнення від сплати податку землю

Нагадаємо, що 2023 року середній розмір податку для українців становить 1500 грн. З наступного року сума буде більшою, адже земля в Україні дорожчає, а сума податку залежить від нормативної оцінки землі.

Мінімальна площа ділянки, за яку слід сплачувати податок — 50 соток. Якщо сума сплачених податків менша від мінімального податкового зобов'язання, то власникам землі доведеться доплатити різницю.

Раніше повідомлялося, що в Україні чекають колосального зростання ціни на землю вже з наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ