Today.ua

Ощадбанк пояснив, як отримати пенсію з карти, термін дії якої минув

Клієнти Ощадбанку, строк дії карт яких вже минув, все ще можуть продовжувати отримувати свої пенсії. При цьому зняти гроші у банкоматі неможливо. Як вирішити цю проблему та отримати доступ до своїх грошей, розповіла начальник філії Донецького обласного управління АТ "Ощадбанк" Ганна Прасол.

Йдеться про карти, термін дії яких закінчився до квітня 2022 року. Їхні власники при можливості повинні прийти у відділення та отримати нову карту. Для мешканців окупованих територій якраз у цьому й полягає проблема. Пенсії їм ПФУ нараховує, але зняти їх люди не можуть, так само як і не можуть прийти особисто до відділення Ощадбанку. Для цього слід виїжджати на звільнені території.

Начальниця Ощадбанку розповіла, що фінустанова пролонгувала всі платіжні картки, термін дії яких закінчився з квітня 2022 року до 1 січня 2024 року. Тобто тим клієнтам, термін дії карт у яких минув ще на початку війни, до Нового року можуть продовжувати користуватися ними і отримувати на них соціальні виплати. Однак поки не відомо, що буде далі, і чи продовжать їх термін дії.

Жителі окупованих українських територій не мають доступу до банкоматів та терміналів Ощадбанку, але можуть мати доступ до мобільного додатку Ощад24. Все, що для цього потрібно, мати встановлений на смартфоні Viber.

Для початку необхідно завантажити або оновити програму "Мобільний Ощад". Раніше смс із кодом для підтвердження приходило на номер телефону, тепер його можна отримати на Viber, неважливо на який номер.

Раніше повідомлялося, що державний Ощадбанк буде приватизовано після закінчення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ