Today.ua

ООН підвищила виплати українцям до 17,5 тис. грн: хто може отримати грошову допомогу

ООН підвищила підвищення виплати українцям, які постраждали внаслідок повномасштабної війни. Тепер вони отримуватимуть до 17,5 тис. грн.

Раніше виплата на одного українця від ООН складала 2200 грн на місяць. Її збільшили до 3600 грн. Громадянам також надається допомога у рамках підготовки до нового опалювального сезону.

Загальні суми фінансової допомоги тепер наступні:

Як оформити виплати від ООН

Фінансова допомога від міжнародної організації доступна українцям, які постраждали внаслідок бойових дій у Донецькій, Одеській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській, Чернігівській та Сумській областях. На кошти також можуть претендувати переселенці, котрі повернулися додому.

У заявників мають критерії вразливості (хоча б один):

Матеріальна підтримка не передбачена особам з доходом понад 5400 грн на місяць. Також не слід звертатися за допомогою, якщо раніше її надавали інші міжнародні організації.

Співбесіди проводять з організацією "Право на захист" (партнером ООН) у його центрах збору даних. Їх мають пройти всі члени сім'ї, які розраховують на допомогу. Потрібно надати оригінали документів:

Сім'ї, які не відповідають зазначеним критеріям для отримання виплат, можуть отримати іншу допомогу. Внутрішньо переміщені особи (ВПО) мають право на безкоштовні психосоціальні та юридичні консультації.

Раніше ООН попередила про катастрофу планетарного масштабу, що насувається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ