Today.ua

Номери операторів Київстар та Vodafonе починатимуться з нових кодів: що треба знати власникам старих SIM-карт

У двох найбільших мобільних операторів України, Київстар та Vodafonе, намічаються великі зрушення. Вони запроваджують у себе номери з новими кодами. Тобто, нові абоненти цих операторів уже отримають номери, що починатимуться з нових кодів. Водночас старим клієнтам непокоїтись не варто – для них усе залишиться як є.

Дозвіл на впровадження нових номерів обом операторам дала Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку (НКЕК).

Таким чином, обидва оператори мобільного зв'язку зможуть вирішити проблему із дефіцитом вільних номерів. В обох компаній ця проблема назрівала вже тривалий час. Наприклад, Київстар заявляв, що наявної номерної бази йому вистачить ще максимум на два роки. А далі компанія не змогла би розширювати абонентське коло через брак номерів. Аналогічні проблеми були і у Vodafonе.

Через це деяким новим абонентам вже зараз дістаються номери, які вже були у користуванні. Зокрема й номери померлих людей, що призводить до неабиякого стресу у їхніх родичів і близьких. Адже, коли близька людина, яку поховали рік тому, раптом з'являється "в мережі", то не всім вистачає міцності духу сприйняти це спокійно.

Отож лінійка номерів Київстар поповниться номерами з кодом 077. А нові номери Vodafonе тепер починатимуться з 075. Обом оператором це дозволить збільшити абонентську базу ще на 10 мільйонів номерів.

На сьогодні Київстар уже використовує у своїх номерах п'ять кодів: 067, 068, 096, 097, 098. У Vodafonе в користуванні наразі чотири коди: 050, 066, 095, 099.

Що буде зі старими номерами?

Усі номери, якими користуються теперішні абоненти обох операторів, залишаються чинними. Їх не будуть блокувати, а їхніх власників не будуть переводити на нові номери. Усе залишається так, як є. Просто тепер обом операторам буде куди рости і залучати нових користувачів.

Нагадаємо, Київстар підвищує тарифи на свої послуги. Абонентам, які не готові платити більше, пропонують перейти на інші тарифні плани із меншим пакетом послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ