Today.ua

Німеччина визначилася, що робитиме з українськими ухилянтами, які втекли від мобілізації

У Німеччині можуть позбавити фінансової допомоги українських чоловіків. Йдеться, звісно, не про всіх представників сильної статі, а лише про ухилянтів, які сховалися за кордоном від мобілізації.

Про це повідомив один із берлінських ЗМІ.

Відповідно до даних Головреєстру іноземців, нині в Німеччині знайшли собі притулок понад 1 мільйон українських біженців. Є серед них і немало чоловіків мобілізаційного віку.

Так, відповідно до тамтешніх даних, у цій країні нині проживає близько 150 тисяч українців у віці від 27 до 60 років. Причому 125 тисяч із них одержують фінансову допомогу. От саме її й хочуть позбавити цієї допомоги.

Деякі німецькі політики жваво підтримують цю ініціативу. Зокрема, схвально її оцінив депутат від опозиційного Християнсько-демократичного союзу Флоріан Хан. Він вважає, що німецька держава, зберігаючи виплати для цієї категорії біженців, "непрямо перешкоджає оборонним зусиллям України".

Отже він виступає за те, щоб позбавити українських чоловіків виплат допомоги від німецького уряду. Це спонукатиме їх або терміново знайти собі роботу в Німеччині, або виїхати за її межі.

Втім, позицію Флоріана Хана поділяють не всі його колеги. Так, депутат Бундестагу від Вільної демократичної партії Олександр Мюллер вважає, що всі біженці без винятку повинні мати право на проживання у Німеччині та користуватися пільгами від держави.

Нагадаємо, у Німеччині збільшили грошову допомогу українським біженцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ