Today.ua

Німеччина виділила Україні новий пакет військової допомоги

Попри протидію окремих депутатів з землі Бранденбург, Німеччина продовжує передавати Україні зброю та боєприпаси. Уряд ФРН оголосив про надання чергового пакету військової допомоги.

Німеччина передасть Україні широкий спектр техніки та озброєнь. Повний список має такий вигляд:

Видання Der Spiegel повідомило, що понад три десятки депутатів з округу Укермарк у землі Бранденбург підписали спільну заяву із закликом до федерального уряду припинити постачання зброї в Україну.

Натомість депутати, які представляють майже всі основні німецькі партії, а також праворадикальні сили, пропонують Німеччині взяти на себе функції посередника для мирного врегулювання військового конфлікту.

Свій заклик депутати адресували федеральному канцлеру Олафу Шольцу та президенту Бундестагу Бербель Бас. Зазначимо, що у списку депутатів, які підписали звернення, немає лише представників партії "Зелених".

Вочевидь, очікуваного відгуку автори листа не отримали. Напередодні Олаф Шольц виступив за продовження підтримки Заходом України. Федеральний канцлер Німеччини назвав це найкращим способом запобігти подальшій ескалації та потенційному збройному протистоянню між Росією та НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ