Today.ua

НБУ вирішив змінити правила зберігання та розкриття банківської таємниці

НБУ планує змінити правила зберігання та розкриття банківської таємниці. Нововведення пов'язані з необхідністю їх приведення у відповідність до закону та вдосконалення порядку розкриття даних.

У пресслужбі Нацбанку назвали головні зміни, які збираються запровадити:

Вказані норми містить проєкт постанови Правління НБУ "Про затвердження Змін до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці". Зазначено, що зауваження та пропозиції приймаються до 3 березня.

Що таке банківська таємниця

Банківську таємницю становлять відомості про фізичних та юридичних осіб, вони можуть стосуватися інформації, отриманої при оцінці кредитоспроможності клієнта, який планує оформити кредит. Це рахунки та операції з ними, депозити, доходи, майно та комерційна діяльність.

Банківські працівники обов'язково підписують угоди щодо збереження банківської таємниці. Їм не можна розголошувати третім особам і використовувати з вигодою для себе дані, які стали відомі їм завдяки службовому становищу.

Нагадаємо, що Нацбанк змінив умови купівлі валюти в Україні – з 21 лютого банки вимагатимуть у клієнтів додаткову інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ