Today.ua

Названо тарифи на постачання та розподіл газу з 1 березня: дані за містами та постачальниками

Українцям назвали тарифи на постачання та розподіл газу, які діятимуть у березні. Вказана інформація щодо міст та постачальників. Стало відомо, хто платитиме за блакитне паливо мінімальну ціну.

Тариф на газ залишиться без змін щонайменше до завершення поточного опалювального сезону. На подорожчання цієї комунальної послуги діє мораторій, встановлений владою. Це означає, що у березні вартість пального, а також його доставка, будуть такими ж, як були у лютому.

Більшість наших співвітчизників купують газ у Нафтогазу. Найбільший постачальник обслуговує близько 98% всіх побутових споживачів країни. Компанія зафіксувала тариф на рівні 7,96 грн/кубометр. Інші 2% побутових споживачів одержують газ від інших постачальників. Ціна кубометра варіюється від 7,7 до 9,99 грн. Найнижчу ціну пропонують у компанії "Еру людям".

Примітно, що шість постачальників продають газ дешевше за 8 грн/кубометр, а п'ять – дорожче.

Доставка блакитного палива оплачується окремо. Українці бачать цю графу у списку комунальних послуг, які щомісяця надходять їм у платіжках.

Вартість цієї послуги відрізняється залежно від операторів ГРМ, які обслуговують клієнтів у різних регіонах України.

Як отримати знижку на газ

Українці можуть заощаджувати на оплаті рахунків за газ. Знижка не буде великою – всього 1%, проте це все ж таки краще, ніж нічого. Платити менше за послугу можуть відповідальні споживачі, які вносять кошти щомісяця до 15-го числа. Суми зменшуються у тих українців, котрі використовують для оплати онлайн-сервіси.

Раніше Нафтогаз зробив заяву про головну зміну в опалювальному сезоні 2023-2024 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ