Today.ua

Названо наступну країну, на яку може напасти Путін: туди виїхали сотні тисяч українців

Російський президент Володимир Путін готується до відкритої війни з НАТО. Про це заявив керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочко. Він назвав таку країну, яку може напасти диктатор.

Голова благодійного фонду "Нова дорога" Валерій Клочко зазначив, що НАТО не поспішає приймати Україну, тому що потрібно буде вступити у пряму війну з РФ. Проте в Альянсі прогнозують можливість вторгнення окупантів до однієї з країн блоку та готуються відбити атаку.

Клочко нагадав, що ні для кого не секрет ескалація конфліктів у всьому світі, до якої причетна Росія. Він вважає, що наступною метою рашистів може стати країна, яка активно допомагає нам та яка прийняла близько мільйона українських біженців:

"Найактивніше готується до нападу РФ Польща, яка готує закони про посилення мобілізації".

Валерій Клочко спілкувався із колегами, які впевнені в агресії російського лідера щодо країн Балтії. Проте точаться суперечки, як вестиметься війна – як повноцінна чи гібридна. Дослідник більше схиляється до другого варіанта.

"Путін використовує для виправдання нападу на країни Балтії стару "страшилку" про "утиск російськомовних", як це він зробив у Криму. Для балтійських країн виселення росіян зараз є превентивним заходом, але Кремль якраз його і хоче використати", - цитує експерта. Фокус".

За словами Клочка, Путіну соромно програти Україні, а НАТО – ні.

У Польщі почав діяти новий закон про мобілізацію

У Польщі оновили номи призову на випадок війни та проведення мобілізації. Згідно з новими правилами, чоловік після отримання повістки має протягом шести годин прибути до військкомату. В іншому випадку йому загрожує позбавлення волі щонайменше на три роки.

Розпорядження польського Міністерства оборони набуло чинності 13 січня. Військовозобов'язаних громадян, які під час мобілізації систематично ухиляються від служби, можуть відправити у в'язницю на п'ять років.

Раніше колишній очільник Центрального розвідуправління США Девід Петреус заявив, що Путін не зупиниться на Україні. Він також назвав нову ціль російського диктатора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ