Today.ua

Найбільша кількість опитаних українців підтримує продовження війни заради повернення до кордонів 1991 року

Найбільше опитаних українців вважають головною метою продовження війни в Україні повернення до кордонів 1991 року. Водночас вони не становлять навіть половини опитаних. Та загалом прибічники цієї ідеї, а також ті, хто готовий воювати заради вступу України до НАТО та ЄС, становлять переважну частину опитаних.

Такі результати дало опитування громадської думки, проведене Соціологічною групою “Рейтинг” від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту. Опитування проводилося з 17 по 21 лютого.  

За повідомленням, у ньому взяли участь близько 2000 громадян із різних регіонів України.

Запитання, яке ставили опитуваним, звучало таким чином: "Якщо говорити про лише одну ціль війни, яку Україна здатна досягти, то яка, на Вашу думку, є найважливішою для країни?"

Повернення до кордонів 1991 року, тобто повну деокупацію українських земель, вважають найголовнішою метою 39% опитаних. Як з'ясувалось, прибічників цієї мети найбільше на півдні України та в центрі. На заході їх трішки менше, а от серед населення сходу таку ідею підтримує найменше людей.

Ще одна мета, заради якої, вважають українці, варто продовжувати війну – повноправне членство України в НАТО. 23% серед опитаних вважають це для України головним. Водночас 11% респондентів сказали, що головне – вступ України до Євросоюзу.  І лише 19% з опитаних сказали, що війну варто заморозити на теперішній лінії зіткнення заради збереження життя людей. При цьому 7% опитаних взагалі не визначилось із відповіддю.

Нагадаємо, у НАТО заявили, що Україні, очевидно, доведеться шукати компромісів з РФ у питанні закінчення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ