Today.ua

Мобілізовані військові можуть отримувати подвійну зарплату: що для цього потрібно

Військовослужбовці, за якими на час служби зберігаються робочі місця, мають право отримувати подвійні зарплати. Але це стосується не всіх громадян. 

Відповідно до Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин" за мобілізованими військовими зберігається місце роботи, але роботодавець, за власним бажанням, може не нараховувати або навпаки виплачувати заробітну плату.

Дані положення стосуються працівників, призваних на:

Таким чином, вищезгадані категорії українців можуть отримувати заробітну плату і за службу, і з попереднього місця роботи. Проте роботодавців ніхто не може змусити виплачувати кошти. Все за бажанням. Причому виявити таке бажання мають право лише власники приватних фірм. Керівникам бюджетних заходів нараховувати зарплати чоловікам, які пішли воювати на фронт, заборонено.

Щодо військовополонених, то їхню зарплату та різні доплати роботодавці можуть перераховувати родичам. Крім того, військові, які опинилися у полоні, також мають право на фінансове забезпечення. Але це не стосується тих, хто здався в полон добровільно.

Раніше повідомлялося, що в Україні хочуть змінити правила нарахування пенсій за вислугою років військовим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ