Today.ua

Міненерго звернулося до споживачів після ранкових обстрілів

Міністерство енергетики прокоментувало чергову варварську атаку росіян на українську енергетику. У відомстві розповіли про вжиті заходи для уникнення масових відключень світла та попросили українців менше витрачати електрику.

Вкотре ціллю масованого комбінованого удару по Україні ракетами та дронами стали об'єкти енергетики. Міненерго окремо зазначає, що у західних регіонах країни пошкоджено також газотранспортну інфраструктуру.

Зазначимо, частина ракет знов летіла на Стрий, де розташовані українські газові сховища.

"Наслідки уточнюються. Також є пошкодження газової інфраструктури у західній області. Жертв та постраждалих немає. Енергетики спільно з ДСНС працюють над ліквідацією наслідків", - додали у профільному міністерстві.

Вже відомо про пошкодження енергооб'єктів у:

Міненерго заявило про серйозні пошкодження об'єктів генерації та розподілу. Відомство повідомило, що найближчим часом максимально залучатиме імпорт електрики від закордонних партнерів і обмежить споживання при виробничих процесах. Це буде зроблено, щоб уникнути масових відключень споживачів та посилити стійкість енергосистеми.

Побутових споживачів Міністерство енергетики попросило максимально скоротити споживання, особливо у вечірній період пікових навантажень з 19:00 до 22:00.

У ДТЕК також сьогодні повідомили, що РФ атакувала три теплоелектростанції компанії. Російським терористам вдалося серйозно пошкодити обладнання цих ТЕЦ.

Нагадаємо, у ніч на 8 травня російська армія випустила по цивільній інфраструктурі України 55 ракет та 21 дрон-камікадзе. Нашим силам ППО вдалося збити 39 ракет та 20 "Шахедів".

У зв'язку з регулярними обстрілами та необхідністю ремонтувати об'єкти енергетики вже влітку вартість електроенергії для побутових споживачів в Україні може суттєво збільшитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ