Today.ua

Офіційні курси долара та євро оновили рекорди в Україні

Національний банк України (НБУ) опублікував офіційні курси долара та євро на завтра, 24 травня. Обидві валюти поновили історичний максимум.

Попри всі старання регулятора, долар небезпечно наблизився до психологічної позначки 40 грн. Офіційний курс американської валюти встановлено на 24 травня на рівні 39,9205 гривні за 1 долар. Відносно сьогоднішнього курсу, який також був рекордним, він додав 0,0955 грн.

Євро також дорожчає. Він додав до української валюти 0,2031 грн, офіційний курс встановлено Нацбанком на рівні 43,3137 гривні за 1 євро. Це також є історичним максимумом. Попередній рекорд було встановлено 22 травня, коли за 1 євро давали 43,2643 грн.

На міжбанку курс долара підвищився одразу на 22 копійки. Його купують за 39,977 грн/долар, а продають за 39,99 грн/долар.

В обмінниках позначку 40 гривень доларом уже давно пройдено. Сьогодні його курс виріс на 5 копійок до 40,15 грн/долар.

Начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий раніше зробив прогноз найближчих коливань курсу основних резервних валют. На його думку, цього тижня валютні коридори не зазнають суттєвих змін:

Фінансовий експерт вважає, що Нацбанк України має резерви для проведення політики регульованої девальвації. Це дозволить уникнути різких коливань курсів основних валют.

На жаль, українці не мають можливості переміститися в реальність, де офіційний курс долара визначався б індексом Біг Мака. Нагадаємо, у співвідношенні українських та американських цін на популярний гамбургер долар має коштувати в нашій країні 19,33 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ