Лимонний кекс – дивовижно смачний десерт, який частіше готують узимку, коли хочеться зігрітися за чашкою чаю у теплому сімейному колі. Ласощі можна приготувати нашвидкуруч - з найдоступніших продуктів.
Яскравий, ароматний, ніжний та неймовірно смачний – саме таким виходить лимонний кекс за цим рецептом. У тісто потрібно додати секретний компонент - куркуму. Завдяки їй випічка набуде яскравого жовтого кольору.
Інгредієнти
- цукор – 150 г
- яйця – 4
- борошно – 250 г
- куркума – 0,5 ч. л.
- вершкове масло або маргарин – 200 г
- лимон – ½
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль - дрібка
- ванільний цукор – 10 г
- цукрова пудра – 6 ст. л.
- лимонний сік – 3 ст. л.
Приготування
Щоб спростити процес приготування, використовуйте міксер, ідеально - стаціонарний. Покладіть у чашу яйця, цукор та ванільний цукор (ванілін), збивайте протягом кількох хвилин. Додайте сіль - на кінчику ножа, а потім маргарин або вершкове масло. У першому варіанті кекс вийде легшим, а в другому – смачнішим.
Збивайте інгредієнти до однорідності. Просійте борошно, додайте розпушувач та куркуму – і невеликими порціями додайте їх до рідких компонентів.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Вам знадобиться сік та цедра половинки лимона – додайте їх у тісто та перемішайте.
Форму для випікання краще використовувати силіконову, а звичайну потрібно попередньо змастити маслом або маргарином.
Викладайте тісто у форму та розрівняйте лопаткою. Випікайте лимонний кекс за температури 170 градусів близько 50-55 хвилин.
Перед подачею десерт можна просто посипати цукровою пудрою, а можна приготувати глазур. Для цього змішайте 3 ст. л. лимонного соку з 6 ст. л. цукрової пудри. Розподіліть глазур по поверхні пирога пензликом. Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати шоколадні кекси з сирним кремом.