Лимонний кекс як у дорогій кав'ярні: рецепт зимового десерту нашвидкуруч

Автор: Леся Ловіцька

Лимонний кекс – дивовижно смачний десерт, який частіше готують узимку, коли хочеться зігрітися за чашкою чаю у теплому сімейному колі. Ласощі можна приготувати нашвидкуруч - з найдоступніших продуктів.

Лимонний кекс як у дорогій кав'ярні: рецепт зимового десерту нашвидкуруч - today.ua

Яскравий, ароматний, ніжний та неймовірно смачний – саме таким виходить лимонний кекс за цим рецептом. У тісто потрібно додати секретний компонент - куркуму. Завдяки їй випічка набуде яскравого жовтого кольору.

Інгредієнти 

  • цукор – 150 г
  • яйця – 4
  • борошно – 250 г
  • куркума – 0,5 ч. л.
  • вершкове масло або маргарин – 200 г
  • лимон – ½
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль - дрібка
  • ванільний цукор – 10 г
  • цукрова пудра – 6 ст. л.
  • лимонний сік – 3 ст. л.

Приготування

Щоб спростити процес приготування, використовуйте міксер, ідеально - стаціонарний. Покладіть у чашу яйця, цукор та ванільний цукор (ванілін), збивайте протягом кількох хвилин. Додайте сіль - на кінчику ножа, а потім маргарин або вершкове масло. У першому варіанті кекс вийде легшим, а в другому – смачнішим.

Збивайте інгредієнти до однорідності. Просійте борошно, додайте розпушувач та куркуму – і невеликими порціями додайте їх до рідких компонентів.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Вам знадобиться сік та цедра половинки лимона – додайте їх у тісто та перемішайте.

Форму для випікання краще використовувати силіконову, а звичайну потрібно попередньо змастити маслом або маргарином.

Викладайте тісто у форму та розрівняйте лопаткою. Випікайте лимонний кекс за температури 170 градусів близько 50-55 хвилин.

Лимонний кекс як у дорогій кав'ярні: рецепт зимового десерту нашвидкуруч

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Перед подачею десерт можна просто посипати цукровою пудрою, а можна приготувати глазур. Для цього змішайте 3 ст. л. лимонного соку з 6 ст. л. цукрової пудри. Розподіліть глазур по поверхні пирога пензликом. Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати шоколадні кекси з сирним кремом.

Головне