Today.ua

Лавров назвав місто, яке є пріоритетною ціллю для російських окупантів

Глава МЗС Росії Сергій Лавров підтвердив, що Харків розглядається як одна з цілей армії РФ у цій війні. Про це він заявив в інтерв'ю російським засобам пропаганди.

Російське керівництво вкотре змінило цілі війни в Україні. Наразі вони говорять про створення демілітаризованої зони, щоб захистити прикордонні міста від українських атак.

Таку заяву зробив головний російський дипломат Сергій Лавров під час інтерв'ю кільком державним засобам пропаганди. Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що міністр закордонних справ РФ заявив, що Харків "грає важливу роль" у планах російського диктатора Володимира Путіна.

"Лавров відповів ймовірною згодою на коментар одного з інтерв’юерів, який припустив, що… російським військам доведеться продовжувати атакувати Україну після створення "санітарної зони" для захисту населених пунктів, які тоді будуть у межах зони. Зауваження Лаврова свідчать про те, що Кремль, ймовірно, використовуватиме ідею постійної зміни демілітаризованої «санітарної зони», щоб виправдати російські наступальні операції все далі і далі на території України", – йдеться у звіті ISW.

Аналітики Центру також повідомляють, що російська держпропаганда почала активно працювати на ідею необхідності створення демілітаризованої зони. Зокрема йдеться про необхідність проведення наступальної операції на Харків.

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю німецькому таблоїду Bild повідомив, що не виключає спроби росіян вжити заходів щодо захоплення другого за розміром міста України. Однак запевнив, що Сили оборони готові зустрічати ворога на цьому напрямі.

Сьогодні ми повідомляли, що ухвалено рішення про часткове перенесення виробничих потужностей унікального машинобудівного заводу Укренергомашини з Харкова на захід України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ