Курячі котлети виходять ніжними та смачними, але іноді – трохи сухуватими, на відміну від свинячих. Це зумовлено малим вмістом жиру у м'ясі. Щоб котлети були соковитими, потрібно додати у фарш секретний інгредієнт.
Багато кулінарів радять додавати до курячого м'яса вершкове масло. Однак воно сприяє пригоранню котлет, тому краще не експериментувати з цим молочним продуктом. Шеф-кухарі у ресторанах радять використовувати у фарші майонез. Не бійтеся, що вироби стануть занадто жирними – потрібна незначна кількість найпопулярнішого соусу.
Інгредієнти
- куряче філе або м'якоть стегон – 500 г
- яйця – 2
- сіль, перець, паприка – за смаком
- майонез – 1 ст. л
- борошно – 2-3 ст. л
- рафінована олія
Приготування
Куряче м'ясо можна пропустити через м'ясорубку, а можна - дрібно нарубати за допомогою гострого ножа. Додайте до нього інші компоненти, посоліть та введіть спеції. Як варіант – використовуйте відразу готову приправу для курятини. Якщо взяти курячі стегна - котлети вийдуть соковитішими, а з філе - дієтичнішими.
Залиште фарш настоюватись протягом 15 хвилин. Це потрібно для того, щоб усі інгредієнти "потоваришували" між собою.
Сформуйте мокрими руками котлети. Розігрійте в сковороді з антипригарним покриттям масло - його має бути достатньо. Викладайте курячі котлети на розпечену поверхню і обсмажуйте з обох боків до золотистої скоринки.
Готові котлетки ідеально поєднуються з будь-яким гарніром та салатами. При подачі їх можна посипати дрібно нарізаною зеленню. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати ароматні та соковиті котлети по-київськи. Можна замінити куряче філе фаршем - тоді вийде приготувати страву набагато швидше.