Today.ua

Кулеба розповів, коли Україна зможе повернути контроль над своїм небом

Дмитро Кулеба висловився з приводу того, коли Україна зможе повернути собі контроль над небом. Глава МЗС упевнений, що це можливо буде зробити вже найближчим часом. Але за однієї умови.

27 січня у Києві відбулася спільна пресконференція глав Міністерств закордонних справ України та Литви. Під час спілкування з журналістами Дмитро Кулеба заявив, що повернення Україною контролю над своїм небом є цілком реалістичною метою. Мало того, така можливість може з'явитися вже 2024 року.

За словами міністра, щоб захистити небо від ворожих літаків, БПЛА та ракет, нам потрібні винищувачі F-16 у достатній кількості, а також дрони, ракети та засоби радіоелектронної боротьби. Кулеба вважає, що якщо Україна матиме все це, то зможе знову контролювати своє небо.

"Все реалістично, і цьому навчила нас війна. Якщо ми отримаємо F-16, якщо у нас будуть власні бойові та розвідувальні дрони – саме в цьому важливість нашої співпраці з Литвою, якщо у нас будуть засоби РЕБ та ракети, ми контролюватимемо наше небо. Це все досяжно", - заявив глава українського МЗС.

Кулеба додав, що відповідні рішення вже реалізуються. Водночас він зазначив, що Україні важливо отримувати всі ці елементи у потрібний час та у достатній кількості.

Нагадаємо, що нещодавно у США зробили важливу заяву про постачання винищувачів F-16 Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ