Today.ua

Кулеба повідомив, скільки систем Patriot союзники передадуть Україні

Україна разом із союзниками шукає можливість захистити міста та критичну інфраструктуру від російського ракетного терору. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про прогрес у цьому питанні.

На цей час Київ веде переговори щодо постачання чотирьох систем Patriot від союзників. Глава МЗС України Дмитро Кулеба уточнив, що конкретну інформацію про зміцнення ППО нашої країни буде надано після ухвалення остаточних рішень.

"Завдання міністрів — готувати рішення. І зараз у розробці вже є, я говорив три минулого тижня, але сьогодні у мене остання розмова була, і я розумію, що у нас є на радарі чотири конкретні батареї, якщо йдеться про Patriot", – повідомив голова дипломатичного відомства.

За словами Кулеби, переговори ведуться із США та деякими іншими країнами, здатними надати сучасні комплекси ППО Україні. Попередні домовленості вже є, зараз український уряд працює над прискоренням ухвалення рішень.

Міністр закордонних справ України заявив, що не сумнівається у тому, що питання буде вирішено позитивно.

Нагадаємо, Дмитро Кулеба, а також президент України Володимир Зеленський, багато разів заявляли, що Силам оборони нашої країни потрібні додаткові сім систем Patriot, щоби ефективно захистити міста від варварських ударів Росії.

Німеччина вже оголосила про передачу ще одного такого комплексу. Це вже третя система Patriot, яку німці передають Україні.

Сьогодні Великобританія оголосила про найбільший за роки війни пакет військової допомоги для нашої країни. Відомо, що в ньому будуть і ракети для комплексів ППО, яких гостро не вистачає останнім часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ