Today.ua

Країни G7 допоможуть підготувати Україну до опалювального сезону

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков повідомив, що країни "Великої сімки" мають намір допомогти у відновленні енергетичної системи. Намічено невідкладні кроки, щоб наша країна встигла підготуватися до зими.

Російські удари по енергетичних об'єктах України загрожують нам не лише блекаутами. Нормальне проходження наступного опалювального сезону також поставлене під питання. Країни "Великої сімки" розуміють, що загрожує українцям і мають намір допомогти з відновленням енергооб'єктів, повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Він взяв участь у зустрічі Координаційної групи G7+ щодо підтримки енергетичного сектору України. Кубраков зазначив, що держави, які беруть участь у цьому форматі, знайшли нові джерела фінансування і зробили кроки для перерозподілу вже наявних коштів для найбільш ефективної допомоги постраждалому енергетичному сектору України.

Насамперед йдеться про Харківську область, де росіяни знищили всі найбільші ТЕЦ.

"Зосередив увагу партнерів на необхідності відновлення опалення та підвищення захисту нашої енергетичної системи. Це особливо важливо для Харкова, де ситуація стає критичною.  Під час робочої поїздки в місто разом з ПРООН, посольствами Данії, Естонії, Швеції, Франції, Польщі побачили наочно, як можна підготувати Харків до наступного опалювального сезону", – повідомив Олександр Кубраков.

Зазначимо, що на засіданні Координаційної групи G7+ також було ухвалено рішення залучити приватні компанії, які нададуть консультативні послуги з ремонту зруйнованих енергетичних об'єктів України.

Нагадаємо, українців вже зараз попереджають про те, що невдовзі можливі періодичні відключення світла. Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що вони можуть тривати по чотири та навіть по шість годин на добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ