Today.ua

Консульства відновили видачу паспортів за кордоном: отримати їх зможуть не всі

Держпідприємство "Документ" повідомило про поновлення видачі паспортів громадянам України, які перебувають за кордоном. Нагадаємо, чоловіки призовного віку не могли одержати документи протягом останніх двох тижнів.

У повідомленні, яке розміщено на сайті державного підприємства, йдеться, що видача документів поновлюється у тестовому режимі. Навіть після низки заяв вищих чиновників про те, що це є державна політика щодо українських чоловіків за кордоном, ДП "Документ" продовжує наполягати, що причиною припинення надання послуг стали "перевантаження системи та технічний збій".

"Для попередження і недопущення перевантаженості системи та повторних технічних збоїв, видача буде відбуватися в першу чергу соціально вразливим категоріям громадян та після повторного отримання SMS повідомлення про готовність паспортів для видачі", - повідомляє ДП "Документ".

Від громадян потрібно:

Нагадаємо, Україна припинила надання консульських послуг військовозобов'язаним чоловікам за кордоном 22 квітня. Наступного дня це рішення прокоментував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обовʼязків перед Батьківщиною. Саме тому я вчора доручив вжити заходів щодо відновлення справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном. Це буде чесно", – заявив глава МЗС України.

Пізніше про те, що консульські послуги для українських чоловіків за кордоном не будуть відновлені, доки вони особисто не оновлять дані в ТЦК, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ