Today.ua

Кияни по-новому отримуватимуть платіжки за комунальні послуги

Кияни по-новому отримуватимуть платіжки за комунальні послуги. В Україні продовжують удосконалювати сервіс для споживачів та закликають їх відмовлятися від паперових рахунків на користь електронних.

У Комунальному концерні "Центр комунального сервісу" повідомили, що споживачі мають можливість отримувати електронні копії традиційних рахунків в онлайн-режимі. Споживачі одержують онлайн-платежі у своїх особистих кабінетах на сайті komunalka.ua. Послугу спростили, і тепер вона доступна відразу після відмови від паперового варіанта:

"Щойно споживач в особистому кабінеті вибирає опцію відмови від паперового рахунку-повідомлення, в особистому кабінеті миттєво з'являється можливість завантажити його електронну версію… Якщо раніше для формування електронного рахунку в особистому кабінеті споживача при відмові від паперового рахунку-повідомлення знадобився додатковий час, то зараз сервіс працює у режимі онлайн".

При цьому ніхто не змушує споживачів користуватись новим сервісом. Вони мають право самі вибирати, як зручніше отримувати рахунки.

Якщо відмова від паперових платежів була помилковою, можна відновити їхню традиційну доставку до поштової скриньки.

Як отримати електронну версію рахунку

Щоб вибрати онлайн-платежі, слід натиснути кнопку "Завантажити рахунок", підтвердити завантаження та зберегти його на пристрої.

Електронні копії паперових рахунків-повідомлень доступні для завантаження після завершення розрахункового періоду – після 10 числа кожного місяця.

Що буде з тарифами в Україні найближчим часом

У країні похолоднішало – і в найближчі кілька тижнів розпочнеться новий опалювальний сезон. Суми у рахунках за комуналку відчутно зростуть – треба буде оплачувати тепло у будинках. У Кабміні запевнили, що до квітня тарифи на послуги залишаться без змін – на більшість із них встановлено мораторій.

Раніше повідомляли, як за рік змінилися тарифи на комунальні послуги в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ