Каву по-єврейськи готують з пікантним інгредієнтом. Такий напій чудово бадьорить вранці і може замінити кілька чашок звичного еспресо.
Мільйони людей у всьому світі звикли розпочинати свій ранок саме з кави. Вчені сперечаються про користь і шкоду цього ароматного напою, але у справжніх поціновувачів єдина думка з цього приводу. Каву в Ізраїлі готують за оригінальним рецептом, який сподобається гурманам. Один компонент здатний посилити ефект кофеїну – це часник.
Інгредієнти
- мелена кава – 2 ч. л.
- вода – 200 мл
- мед або цукор за смаком
- часник – 0,5 зубчика
Приготування
Кава матиме більш насичений запах та смак, якщо подрібнити зерна безпосередньо перед термічною обробкою.
Потрібно почистити та продавити через прес половинку зубчика часнику. Додайте його до турки, засипте каву, влийте воду і поставте на вогонь. Потрібно тричі довести напій до кипіння, але не варити. Після третього разу слід зняти готову каву по-єврейськи з плити.
Розлийте напій по чашках і додайте мед чи цукор, якщо любите солодке.
Як кава впливає на організм
Люди, які щодня п'ють каву, не лише відчувають приплив бадьорості та енергії. Напій позитивно впливає на функціональність мозку та сприяє підвищенню фізичної активності.
Однак кава підвищує артеріальний тиск, подразнює шлунково-кишковий тракт, може викликати тривожність та безсоння, а також виводить із організму воду. Тому важливо не зловживати: 1-2 чашок на день буде достатньо.
Раніше повідомлялося, скільки коштує кава у різних областях України – найдорожчий напій продають на Одещині.