Today.ua

Кабмін звільнив від орендної плати дві категорії українців

Кабмін прийняв рішення звільнити від орендної плати дві категорії громадян. Мова йде про постанову уряду від 27.05.22 №634. Стало відомо, хто отримає підтримку в складних умовах повномасштабної війни.

В Україні вирішили скасувати орендну плату за державне або комунальне майно для деяких користувачів. Таке правило буде актуальне на територіях, де продовжуються активні бойові дії.

В прессслужбі уряду зазначили, що звільненню від орендної плати підлягають:

Перелік вказаних регіонів наданий Мінреінтеграції 22.12.22.

Кабінет Міністрів також дозволив комунальним підприємствам, що фінансуються з міського бюджету, орендувати державне майно без аукціону для облаштування гуртожитків. Мається на увазі приміщення для проживання для внутрішньо переміщених осіб за пільговою ціною 1 грн за 1 кв. м площі.

Вказано, що зміни були розроблені Фондом державного майна України спільно з Мінреінтеграції та іншими структурами.

Уряд підтримав створення Сил безпілотних систем

Кабмін погодив формування окремого роду військ у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем. Він передбачає створення одного з головних носіїв бойового потенціалу та технологічної переваги армії, щоб вражати ворога на стратегічному, тактичному та оперативному рівнях. Йдеться про використання безпілотних систем на суходолі, на морі та у повітрі.

Також повідомлялося, що уряд створив Штаб підготовки до майбутнього опалювального сезону. Також з'явилася інформація про те, що в одній з областей України вирішили збільшити розмір субсидії на електроенергію у п'ять разів. Це пов'язано з масованими обстрілами з боку російських окупантів. У регіоні діють графіки відключення світла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ