Today.ua

Кабмін з 1 квітня проведе масове скорочення: деякі держслужбовці отримували 620% надбавки до зарплати

Кабмін вирішив з 1 квітня провести масове скорочення у державних органах. Йдеться про зменшення вакантних штатних посад на 19,3 тисячі. Стало відомо, що держслужбовці отримували необґрунтовано високі надбавки, які багаторазово перевищували зарплату.

Про це повідомив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличов під час зустрічі з дипломатом з економічних питань посольства США Сарою Лонгбрейк. Вони обговорили нові умови оплати праці на держслужбі, фінансування соцвиплат та пенсій, а також реалізацію Нацстратегії доходів.

Єрмоличов подякував американському народу за допомогу у збереженні демократичних цінностей. Він зазначив, що Мінфін ініціював зміни підходів до умов оплати держслужбовців, усвідомлюючи проблему нерівних умов у системі.

Так, з'ясувалося, що для деяких органів стимулюючі надбавки мали необмежений розмір. 

"В одному зі структурних підрозділів ОДА у працівника відділу бухгалтерського обліку оклад становив 11 тисяч гривень, а надбавка – 620%, заробітна плата цього працівника зростала автоматично у шість разів. Тому уряд у 2024 році реалізував реформу оплати праці, запровадивши нову грейдову систему посадових окладів в органах державної влади", - пояснив заступник міністра.

Також Єрмоличов повідомив, що вакантні посади щодо системи оплати праці, яка діяла раніше, мала важливе значення для міністерств. У відомствах було багато вакансій і фонд оплати праці рахувався за максимальною чисельністю. Це спричинило виплату більшої зарплати. Тому Кабмін виправив ситуацію.

За словами чиновника, головна мета у наданні соціальної допомоги – підтримка бідних людей та тих, які постраждали від війни. Тому Мінфін продовжує вдосконалювати підходи щодо забезпечення соцвиплат. Він уточнив, що в Україні зараз налічується близько 4,5 мільйона ВПО.

Раніше було названо 10 професій, які в майбутньому замінить штучний інтелект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ