Today.ua

Кабмін спростив процедуру оформлення інвалідності в Україні: названо перелік документів для МСЕК

Кабмін погодив перелік документів для здобуття інвалідності після проходження медико-соціальної експертизи. Йдеться, зокрема, про оформлення статусу для військовослужбовців після поранень й травм, отриманих на фронті.

Очікується, що затверджений список допоможе знизити навантаження на громадян та зменшить термін оформлення документів для медико-соціальних експертних комісій (МСЕК). Потрібно надати:

Також потрібні:

Окремі зміни стосуються проходження військовослужбовцями МСЕК. Наразі причинний зв'язок інвалідності та ступінь втрати працездатності колишніх військовослужбовців визначатиметься на підставі постанови ВЛК, оформленої довідкою ВЛК, протоколом засідання або свідоцтвом про захворювання штатної ВЛК.

Комісія визначатиме ступінь втрати працездатності військовослужбовців після закінчення їхнього лікування. З урахуванням інформації про втрату здоров'я комісія розробить програму професійної, медичної та соціальної реабілітації.

У Міністерстві охорони здоров'я вважають, що зміни допоможуть спростити процедуру проходження медико-соціальної експертизи для оформлення статусу інвалідності.

У МОЗ також нагадали, що проходження цієї експертизи не залежить від місця проживання. Можна отримати направлення, звернувшись до медзакладу за місцем проходження лікування або до сімейного лікаря, де підготують необхідні документи.

Нагадаємо, яку пенсію вигідніше оформити українцям – за віком чи інвалідністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ