Із настанням сезону пікніків ціни на рибу завзято попрямували вгору

Автор: Марченко Любов

В Україні із настанням весняно-літнього сезону ціни на рибу завзято прямують вгору. Популярний продукт для пікніків відчутно подорожчав і схоже на те, що й не думає дешевшати.

Із настанням сезону пікніків ціни на рибу завзято попрямували вгору - today.ua

Як змінилися ціни на рибу, повідомляє agronews.

Живий короп порівняно з квітнем здорожчав майже на 5 гривень. Його вартість зросла зі 162,77 грн/кг до 167,36. А от таку саму випотрошену рибу можна придбати навіть трохи дешевше, ніж вона коштувала у квітні. Кілограм такого продукту обійдеться у 204 грн.

Відчутно додав у ціні і слабосолоний оселедець. Його вартість зросла зі 155,16 грн/кг до 161 грн.

Популярні зараз

Глава ГУР Буданов зробив заяву про ситуацію на фронті: “Є хороша новина і погана“

Кабмін змінить критерій середньої зарплати для бронювання чоловіків від мобілізації

Мольфар попередив про небезпеку для двох українських міст: “Слід бути готовими до евакуації“

Пенсії будуть мізерними: українців закликали відкладати гроші та працювати до глибокої старості

Та найбільше із "демократичних" сортів риби подорожчала свіжоморожена скумбрія. За кілограм такої риби тепер доведеться віддати на 10 гривень дорожче, ніж місяць тому. Отже приготуйтеся за кілограм такого продукту викласти 139 гривень.

Із настанням сезону пікніків ціни на рибу завзято попрямували вгору

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

До речі, дуже апетитною виходить скумбрія, запечена з приправами на вугіллі. Запікати її краще не маленькими шматочками, а цілими рибинами. Обов'язково випотрошеними і з розпростаною тушкою. Попередньо натріть її спеціями як із внутрішньої, так і з зовнішньої сторони, і трішки посоліть. І все. Далі – з решіткою на мангал. Така скумбрія дуже швидко готується. А аромат від спецій доповнюється неповторним запахом диму і літа.

Та якщо зробити вилазку на природу немає змоги, то можна приготувати апетитну скумбрію в духовці з лимоном і травами. Вона вийде духмяною та з апетитною скоринкою. Найбільше для цього підходять базилік і петрушка.