Today.ua

В Україні планують залучити більше жінок до розмінування територій

Вже сьогодні у розмінуванні України бере участь велика кількість жінок. Уряд планує залучити до цієї роботи ще більше представниць прекрасної статі.

Перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, що частка жінок у загальній кількості саперів в Україні становить 30%. Уряд розглядає можливість активніше залучати їх до цієї роботи.

"Гендерна рівність розглядається як невід’ємна частина політики України, яка базується на принципах інтеграції, інклюзивності та цілісності. Це стосується всіх видів діяльності, зокрема, і таких важливих напрямів, як розмінування", – заявила Юлія Свириденко.

Середній рівень залучення жінок до розмінування території України, за словами віцепрем'єра, відповідає порядку денному НАТО "Жінки, мир та безпека".

"Ми прагнемо збільшити участь жінок у діяльності операторів протимінної діяльності", – наголосила Свириденко.

На сьогодні понад 25% території України "забруднено" різними вибухонебезпечними пристроями, зокрема мінами. Військові експерти різних країн вважають нашу країну найнебезпечнішою у світі за цим показником.

Найбільше мін закладено на територіях, які сьогодні знаходяться під російською окупацією.

Україна створила Корпус демінерів. Він очищає нашу землю від вибухонебезпечних предметів на звільнених територіях. Вдалося сформувати 1 тисячу груп саперів, загалом це близько 5 тисяч фахівців із демінування.

Нагадаємо, новий закон про мобілізацію зробить обов'язковою для деяких категорій українських жінок постановку на військовий облік. Це не означає, що вони опиняться на фронті, але оновити військово-облікові дані у ТЦК їм доведеться.

В Україні жінка може вступити до лав ЗСУ на добровільній основі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ