Today.ua

Енергетики повідомили графіки відключень світла у різних регіонах України

У регіонах, що постраждали від російського ранкового ракетного удару, вводяться графіки відключення світла. Уточнити їх можна на вебсайтах енергетичних компаній.

Уранці Росія здійснила чергову варварську атаку на українські міста. Метою агресора стали енергетичні об'єкти у Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Львівській та Полтавській областях.

Усього було запущено понад 150 дронів і ракет, українським силам ППО вдалося збити 92 об'єкти.

Про відключення електрики у Донецькій та Дніпропетровській областях повідомила компанія ДТЕК. Вона також уточнила, що через це у цих регіонах понад 1000 гірників заблоковані в шахтах.

"Пошкоджено об'єкти генерації, передачі та розподілу електроенергії. Тому у Дніпропетровській області відбуваються екстрені відключення за розпорядженням "Укренерго"", – повідомляє ДТЕК.

У Сумському, Конотопському та Шосткинському районах Сумської обласної запроваджено графіки аварійних відключень. Про це повідомила місцева обласна військова адміністрація.

У Кіровоградській області половину абонентів житлового сектора на різних територіях відключатимуть від енергопостачання кожні дві години. Це торкнеться і околиць обласного центру.

В Одесі також проводять стабілізаційні відключення. Дізнатись графік для вашого району можна на сайті місцевого відділення ДТЕК. На Полтавщині відключення проводяться превентивно.

Харків вранці одним із перших зазнав потужної атаки балістичною зброєю. Голова Харківської ОВА Олег Синегубов повідомив, що після цього місто виявилося практично повністю знеструмленим. Також в обласному центрі є проблеми із водопостачанням.

Нагадаємо, одна з ракет сьогодні влучила у греблю Дніпровської ГЕС. Після обстрілу з'явилося моторошне фото з тролейбусом, що горить на греблі. В "Укргідроенерго" повідомили, що працівників станції у ньому не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ