Today.ua

Деякі українці з 1 липня можуть втратити субсидії

У Кабінеті Міністрів України нагадали, що деякі категорії громадян можуть бути позбавлені субсидії з 1 липня. Щоб продовжити її дію, їм треба звернутися до ПФУ чи ЦНАП.

Перепризначення субсидій на оплату послуг ЖКГ в Україні щороку відбувається у травні. Більшості українців її продовжать автоматично. Для цього Пенсійний фонд перевірить інформацію в офіційних реєстрах. Якщо громадянин за всіма критеріями відповідає одержувачу субсидії, то йому її буде продовжено.

У тому випадку, якщо у вашому домогосподарстві відбулися зміни, про це слід повідомити ПФУ та звернутися за подовження субсидії. Інакше її можуть скасувати. Це стосується громадян:

Зазначимо, що у разі здійснення покупки на суму 50 тисяч гривень і більше, слід подати декларацію. Також це необхідно, якщо на вашому депозитному рахунку накопичено суму, що перевищує 100 тисяч гривень.

За боргу за ЖКП понад 680 грн субсидію також можуть скасувати.

Звернутися за її продовженням можна до ЦНАП, ПФУ чи місцевої ради. Приходити особисто не обов'язково, можна направити всі необхідні документи поштою або в електронному вигляді.

Нагадаємо, що у Харківській області з 1 травня розмір субсидії на оплату послуг ЖКГ підвищили уп'ятеро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ