Today.ua

Деякі українські пенсіонери влітку зможуть отримати надбавку до пенсій

Попри те, що індексацію пенсій вже двічі було проведено цього року, деякі категорії громадян пенсійного віку влітку зможуть отримати ще одну надбавку. Докладніше про це розповімо у нашому матеріалі.

Одна з категорій громадян, яким мають влітку збільшити пенсію, це пенсіонери за віком. Ті громадяни, які досягли 70, 75 або 80-річного віку, матимуть змогу отримати надбавку до своїх пенсій.

Зазначимо, що вона нараховується автоматично після досягнення зазначеного у законі віку. Але претендувати на доплату можуть лише ті громадяни, які мають пенсію, що з урахуванням усіх виплат не перевищує 10 340 грн. Розмір доплати встановлюється так:

Виплату до Дня незалежності України нарахують особам, які отримали інвалідність внаслідок війни. Також вона належить пенсіонерам, які у віці до 14 років стали ув'язненими концтаборів чи гетто.

Громадяни з обмеженими фізичними можливостями, які отримали каліцтво на виробництві або з якоїсь іншої причини, також отримають одноразову допомогу від держави до свята. Сума залежатиме від групи інвалідності:

Громадяни, які мають особливі заслуги перед Україною, отримають одноразову виплату в 3100 гривень.

Нагадаємо, у квітні в Україні пройшла друга хвиля індексації пенсій. Однак перерахунок пенсій буде зроблено трохи пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ