Today.ua

Дефіциту електроенергії в Україні наразі немає: нова заява Міненерго

В Україні не передбачається дефіциту електроенергії. Принаймні, упродовж сьогоднішньої доби його не буде. Завдяки цьому в масштабах країни не планують ніяких обмежень в постачанні електроенергії ані побутовим, ані промисловим споживачам. Не передбачається також залучення аварійної допомоги з-за кордону.

Про це йдеться у повідомленні Міненерго.

Обмеження в постачанні електроенергії можуть бути лише в Харківській області та у Кривому Розі, які зазнали ракетних атак на енергетичну інфраструктуру.

Минулої доби енергетики готувались до планових обмежень енергопостачання в Україні. Але завдяки збалансованому споживанню у пікові години їх вдалося уникнути. На допомогу власній генерації був залучений імпорт, а також аварійна допомога з Польщі, Румунії та Словаччини. При цьому обсяг аварійної допомоги склав 2% від загального обсягу енергії, спожитої за добу. 

Крім того, в Міненерго повідомляють про пошкодження підстанції вчора у Дніпрі. Через це частина жителів міста була певний час без світла. Але через кілька годин живлення було відновлено. А сьогодні зазнала пошкодження повітряна лінія в Донецькій області. Внаслідок цього 130 гірняків певний час були ізольовані у знеструмленій шахті. Однак живлення швидко відновили, і всіх людей благополучно підняли на поверхню.

В інформації також повідомляють, що імпортувати електроенергію Україна усе ж змушена. За поточну добу вона імпортує 11 800 МВт-год. Експорту електрики, ясна річ, не буде.

Нагадаємо, у ДТЕК попередили киян, що можуть почати відключення електроенергії вже найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ