Today.ua

Де Коломойський відсвяткує Новий рік: суд виніс рішення у справі колишнього власника ПриватБанку

Стало відомо, де Ігор Коломойський відзначить Новий рік. Шевченківський районний суд Києва виніс рішення у справі колишнього власника ПриватБанку.

Олігарх залишиться під вартою до 26 січня 2024 року.

Адвокати Коломойського попросили покращити умови утримання підзахисного та призначити йому додаткове лікування. У мільярдера серйозні проблеми зі здоров'ям. Лікарі діагностували у нього панреатит, ішемічну хворобу, гіпертонію, цукровий діабет II типу, гепатоз печінки, пахвинну грижу, серцеву недостатність 1 ступеня та недостатність легеневої артерії.

Суддя не прислухався до аргументів юристів та продовжив термін утримання арештанта ще на два місяці. При цьому дозволено внесення застави у 3 млрд 700 тис. грн. У постанові також зазначено необхідність надавати Ігорю Коломойському медичну допомогу.

За словами ексвласника ПриватБанку, на всі його активи накладено арешт. У розпорядженні Коломойського залишилася "умовна сума у 20 тисяч фунтів на місяць".

Як відомо, бізнесмена звинувачують у масштабному шахрайстві. За даними СБУ, Ігор Коломойський причетний до легалізації майна, одержаного незаконним шляхом. Росфінмоніторинг вніс бізнесмена його до списку екстремістів та терористів.

Коломойський втратив контроль над нафтогазовою компанією JKX

Компанію Eclairs Group Limited виключать із реєстру акціонерів, а Ігор Коломойський більше не має жодної участі у JKX. Про це заявили у JKX. Акції EGL перейшли у власність Великої Британії.

Нагадаємо, що JKX Oil&Gas займається видобутком вуглеводнів в Україні та РФ. "Полтавська газонафтова компанія", що належить JKX, - одна з найбільших недержавних нафтогазовидобувних компаній у нашій країні. Вона має одну ліцензію на геологічне вивчення та п'ять ліцензій на видобуток.

Раніше стало відомо, в яких умовах живе Ігор Коломойський у СІЗО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ