Today.ua

Буданов розповів, чим був збитий російський Ту-22 М3: “Інженери добре попрацювали“

Начальник ГУР Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів про зброю, якою сьогодні було знищено російський стратегічний бомбардувальник Ту-22 М3. Подробиці головний український розвідник залишив у секреті.

За словами Буданова, Україна має озброєння, здатні знищувати стратегічну авіацію противника. Сьогодні в цьому переконався екіпаж ракетоносця Ту-22 М3, який летів бомбардувати українські міста.

"Застосовуються різні системи. Цього разу ми застосували те, що ми зробили з нуля зі старих складових. Дещо модернізували. Інженери гарно попрацювали, повірте", - сказав начальник Головного управління розвідки.

Жодних додаткових подробиць зі зрозумілих причин Кирило Буданов не повідомив. Проте військові експерти вважають, що може йтися про вдосконалений зенітно-ракетний комплекс С-200.

Відомий українцям азербайджанський фахівець Агіл Рустамзаде припустив, що інженери зуміли суттєво збільшити дальність ЗРК С-200, яка тепер здатна збивати цілі на відстані сотень кілометрів від кордону України.

Представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов повідомив, що через загрозу для бортів стратегічної авіації Росії окупантам тепер буде складніше обстрілювати Одеську область.

Раніше з'являлася інформація, що знищений 23 лютого над Краснодарським краєм літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50У також міг стати жертвою модернізованого комплексу С-200.

Зазначимо, що також сьогодні українським захисникам вперше з початку війни вдалося збити дві надзвукові крилаті ракети Х-22. Саме цими ракетами б'ють по українських містах та енергетичних об'єктах бомбардувальники Ту-22 М3.

Нагадаємо, сьогодні вранці такий літак було збито над Ставропольським краєм. Це сталося за 300 кілометрів від кордону України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ