Today.ua

Бізнес в одному обласному центрі України звільнили від податків, - Кабмін

У Харкові склалася складна ситуація у зв'язку з активними бойовими діями у регіоні. Кабмін ухвалив рішення звільнити представників місцевого бізнесу від сплати податків. Про це заявив глава уряду Денис Шмигаль.

Очікується, що це дозволить зменшити фінансове навантаження на підприємців, які постраждали від російської агресії. Шмигаль під час засідання Конгресу місцевої та регіональної влади повідомив, що у Харкові місцевій владі дозволено звільняти бізнес від сплати трьох видів податків: орендної плати, єдиного податку та плати за майно.

За словами прем'єра, зазначене послаблення від влади стосується не лише цього найбільшого обласного центру, а й інших регіонів, які зазнають збитків внаслідок воєнних дій. При цьому недоотримані доходи місцевих бюджетів компенсуватимуться за рахунок державного бюджету.

"Ми це зробили універсальним механізмом", - наголосив Денис Шмигаль.

Звільнення бізнесу від податків стало частиною комплексних заходів щодо підтримки постраждалих областей України. У Кабінеті Міністрів розуміють величезні збитки, завдані економіці, зокрема Харкову. Здійснюються кроки не тільки для відновлення, а й для розвитку постраждалих територій.

Харківська область практично щодня обстрілюється російськими окупантами. В обласному центрі у зв'язку з дефіцитом електроенергії з березня запроваджено графіки відключення світла.

11 квітня рашисти завдали чергового масованого ракетного удару по Україні – ракет та безпілотників. Мер Харкова Ігор Терехов заявив, що після цього не працювали дві ТЕЦ, а також трансформаторна підстанція.

Минулого тижня на Харківщині оголосили примусову евакуацію – через запеклі атаки. Стало відомо, кого і куди першочергово вивозитимуть у безпечні області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ