Today.ua

Премії для бійців ЗСУ: за що українським військовим нараховують доплати та в якому розмірі

Українські військовослужбовці можуть отримувати премії не менше 10% від посадового окладу. За рішенням командира вони також можуть бути позбавлені додаткових виплат.

Відомо, що українська армія має грошові заохочення за успішне виконання бойових завдань. У лютому у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт, який встановлював нові значення виплат за знищену бойову техніку:

Однак військові можуть також щомісяця отримувати надбавки до своєї зарплати й без подвигів на лінії фронту. Така премія видається до 5-го числа і не може бути меншою ніж 10% посадового окладу, а загальна сума нараховується залежно від звання та посади солдата чи офіцера.

При нарахуванні надбавки враховується дисциплінованість бійця, відсутність чи наявність у нього стягнень по службі та те, як він виконує службові обов'язки.

Розмір виплати може бути скорочений через накладення командиром суворих доган. Бійця можуть взагалі позбавити премії, якщо він не вийшов на службу або вжив алкоголь або наркотики. Є ще низка внутрішніх рекомендацій щодо цього, одна з яких – корупція в частині.

Нагадаємо, наприкінці минулого року ми писали, що українські прокурори отримали чималі премії до професійного свята, яке відзначається 1 грудня. Суми винагород доходили до шестизначних чисел.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ