Today.ua

“Батоги“ і “пряники“ нового закону про мобілізацію: які заохочення обіцяють військовослужбовцям

Відповідно до попередніх даних, Верховна Рада вже 10 квітня може приступити до розгляду резонансного оновленого законопроекту про мобілізацію. Цей законопроект містить у собі немало каральних заходів для ухилянтів. Втім, і заохочення для військовослужбовців також у ньому передбачені.

Народна депутатка Ірина Фріз у своєму Facebook розповіла, як Рада має намір заохочувати українців до служби у війську. Вона виклала мотиваційну частину, яка була сформована Комітетом з питань національної безпеки, оборони та розвідки.  

Міноборони, яке розробляло новий закон про мобілізацію, передбачило немало покарань для ухилянтів. Щоправда, не всі вони були схвалені депутатами та профільним комітетом ВР і чимало каральних заходів були із законопроекту вилучені. Однак дещо депутати залишили і навіть після обговорення вирішили повернути в законопроект.

Але, окрім "батогів", які передбачені у проекті закону про мобілізацію, він також буде містити і "пряники" – мотиваційну частину для заохочення чоловіків до служби в армії.

Зокрема, Ірина Фріз перелічує такі заохочення для військовослужбовців:

Нагадаємо, ТЦК тепер знатимуть усе про кожного українця, адже їм дадуть доступ до всіх державних електронних реєстрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ