Today.ua

Банки переглянули ставки по депозитам на листопад: яких процентів очікувати українцям

Українські банки почали переглядати ставки за депозитами у вересні. Очікується, що до кінця осені реальна дохідність гривневих вкладів може зрости до 6-7%. У листопаді деякі банки ще переглянуть свої умови, зокрема ті, де відкривати депозити для клієнтів менш вигідно.

Конкуренція між банками утримується. За словами директора департаменту роздрібного бізнесу Глобус Банку Дмитра Замотаєва, ставка за депсертифікатами залишилася на рівні 20%, тому у найближчий місяць триватиме інерційний перегляд ставок у банках, які ще їх не переглянули.

У листопаді середня прибутковість за гривневими депозитами  як і раніше залежатиме від їх термінів:

Таким чином, ймовірно, найбільш затребуваними у громадян залишаться депозити саме на 3-6 місяців через відносно короткий термін вкладу та високий прибуток. Очікується, що за підсумками листопада такі депозити становитимуть до 65% усіх нових вкладів.

Банкір також очікує зростання "чистого" прибутку за гривневими вкладами. За його розрахунками, він становитиме до 6% за вкладами на 9-12 місяців та до 7% на депозитах на 3-6 місяців. Це в 2-2,5 рази вище за прибутковість валютних депозитів, що робить гривневі вклади привабливішими для громадян.

Таким чином, ті, хто в листопаді покладе свої заощадження на гривневий депозит, найімовірніше виберуть найкращий для цього час, адже ставки залишаються досить високими, а чистий прибуток перевищує інфляційний прогноз.

Раніше повідомлялося, які покупки в Україні зараз вигідніші – у кредит, або на виплату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ