Today.ua

Арахамія зробив заяву про втрати ЗСУ: “Вони не такі великі“

Давид Арахамія пропонує розкрити дані про втрати української армії у війні проти російських загарбників. Він стверджує, що вони не такі великі, як багато хто думає.

Українська влада не розкриває даних про втрати Збройних сил України у війні проти Росії. Раніше голова Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов заявив, що вони вдесятеро менші, ніж у росіян. А у квітні 2023 року до Мережі потрапили документи Пентагону, де йшлося про те, що Україна втратила близько 17 тисяч убитими.

Наразі ж голова фракції "Слуга народу" пропонує розсекретити ці дані, щоб українці змогли дізнатися точну цифру загиблих та поранених захисників. За словами Давида Арахамії, він уже звертався до Володимира Зеленського з цією пропозицією, але поки що не отримав відповіді.

Політик стверджує, що дані про втрати української армії не такі, як багато хто думає, і "набагато менше" 100 тисяч осіб.

"Коли ви йдете на вулиці і питаєте людей про втрати, я не чув жодного разу менше ніж 100 тисяч. А наші втрати набагато менші", - зазначив Арахамія.

Глава фракції також вважає, що усвідомлення реальних втрат покаже, що вони "не такі великі, як вони собі уявляють".

А раніше про втрати української армії на фронті розповіла військовослужбовець ЗСУ, яка назвала їх шокуючими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ