Today.ua

Amazon роздасть українським дітям планшети та електронні книги: хто отримає подарунки від всесвітнього маркетплейсу

Українські діти отримають безкоштовні планшети та електронні книг від всесвітньо відомої американської компанії Amazon. Вона передала в Україну близько 6 тисяч девайсів спеціально для українських школярів, яким доводиться навчатись дистанційно.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Як стало відомо, в Україну прислали 4950 девайсів в рамках ініціативи "Laptops for Ukraine". Крім того, компанія Amazon обіцяє прислати додатково ще 700 цифрових пристроїв у рамках Коаліції девайсів. Таким чином, Amazon загалом передасть для українських дітей майже 6 тисяч планшетів та електронних книг.

Ці пристрої розподілять між десятьма областями, в яких діти навчаються дистанційно або у змішаному форматі через військові дії в їхніх регіонах. Більша частина девайсів піде в чотири області: Запорізьку, Харківську, Донецьку та Херсонську. Тамтешні школярам зараз доводиться вчитися онлайн.

Та, на жаль, не в усіх є дома комп'ютери та інтернет. А в багатьох і дому вже немає, бо він зруйнований ворожими обстрілами. Отже для багатьох дітей єдиним навчальним засобом стають смартфони батьків. Звісно, що з такими девайсами вкрай важко засвоювати шкільну науку. Через це благодійники подбали, щоб усі діти мали нормальні засоби для дистанційного навчання.

Нагадаємо, спеціалісти назвали причини швидкої розрядки смартфона, а також розповіли, як продовжити його роботу без підзарядки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ